Известие

Collapse
No announcement yet.

Почистване на резервоар.Как?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщение
    Мерси Скоро мисля да надникна какво става в резервоара
    Колега, напиши 2 думи за развитието при теб. Сваля ли кошницата и ако да, то как разви въпросната пластмасова гривна. При мен от известно време се появи бензиново петно по предната част на резервоара и ще трябва да сменям зацепен маркуч или нещо спукано около помпата. Това вероятно няма да налага ваденето на кошницата, но ще се разбере на по-късен етап.
    Лошото е, че първо трябва да сваля газовата бутилка, която седи върху капака над помпата в багажника.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Не съм го свалял Есо От половин година се занимавам с втората алфа която съм обезкостил докрай и я подготвям за пребоядисване Сега подсещайки ме с тази тема ако остане време ще извърша и тази процедура Ако успея ще пиша
      ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Днес отворих капака над кошницата и установих, че течът се дължи на спукване на пластмасата над помпата в остовата на изходната тръба:

Здрава помпа, всичко друго здраво и да се спука ей така от само себе си някакъв си корпус и да протече, това не го проумявам. Талянска му работа. Развиването на въпросната гривна по метода с колана без свалянето на резервоара е мисия невъзможна.
        Мисля да намеря подходяща по диаметър тръба (може и PVC) и да си направя импровизиран ключ за развиването на това чудо. Така ще сменям изправна помпа, изправнен поплавък и пр. заради някаква си пукнатина.
        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:08.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

PS:
          Този инструмент може и да свърши работа за гривната.

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:55.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз днес свалях резервоара за почистване Гривната я развих с дървено трупче и чук А ти ЕСО тази пукнатина неможеш ли да я залепиш с нещо

Comment

Аз днес свалях резервоара за почистване Гривната я развих с дървено трупче и чук А ти ЕСО тази пукнатина неможеш ли да я залепиш с нещо
              Ще пробвам да я залепя но е добре тя да се лепи отвътре а не знам дали е достъпна. Ще сменям цялата кошница заради това. При мен с чук и дървено трупче не помръдва. Явно е стегната здраво. Утре ще си поръчам въпросния инструмент. Намерих го за 20 - 30 лв и това ще ми спести демонтирането на резервоара.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Моето мнение е да пробваш да лепиш отвън Примерно със секундно лепило и сода или нещо подобно Вътре в кошницата едни къси корави маркучета Ще дотрошиш изходите докато ги извадиш Друг е въпроса ако искаш да видиш кво става в резервоара Моят нямаше грам мръсотия Начесох си крастата да го обърна за почистване

Comment

Сигурно има нещо с което може да се залепи отвън, но аз не съм сигурен, с какво. А не ми се иска през седмица да разкачам газовата бутилка. Затова предпочитам просто да сменя кошницата със здрава.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Почистваш хубаво и подсушаваш. Лепиш с течен метал Бизон, Вюрт или там, каквото ти попадне
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                      Почистваш хубаво и подсушаваш. Лепиш с течен метал Бизон, Вюрт или там, каквото ти попадне
                      Засега ще сменя цялата кошница а тази спуканата ще я ремонтирам по този способ. Чудя се дали няма да е по-добре на дъното, където е пукнатината да излея маслоустойчив силикон и после да го залея с течен метал.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Не се занимавай с лепене, сменяш с нова и си свиркаш. Обикновенно се пука над клапана за налягане а той прави около 4-5бара, не си струва гимнастиката. Сменя се относотелно лесно, махаш големия капак и горе долу има място, внимавай като я вадиш с поплавъка за горивото че лесно се чупи. Леко я навеждаш назад ако има нужда, като отвиеш "бидона" и я надигнеш ще видиш за какво става дума. Като я извадиш слагаш един влажен парцал за да не излизат бензиновите пари от резервоара, сещаш се за какво и т.н.
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Смених кошницата с друга (втора употреба). Гривната развих с по-горе дискутирания инструмент. Беше много здраво стегната и без него посмъртно нямаше да се развие.

Сега всичко е "ток и жица"

Сърдечно благодаря на колегата 164 td, който ми изпрати читава помпа.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Предполагам че трудно си развил гривната заради изсъхването от бензиновите пари При мен най вероятно от вида гориво се разви по лесно

Comment

Предполагам че трудно си развил гривната заради изсъхването от бензиновите пари При мен най вероятно от вида гориво се разви по лесно
                              Сигурно си прав. Сега разбрах, защо тази гривна я има в AXM и струва 38 лв.

Ако някой види зор с нея и не иска да си купува инструмент заради едно ползване...........знае, какво да прави

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X